Your Cart

Vragen? Bel ons op 015-7009788

Fotorolletje ontwikkelen

Afhalen en verzenden

Ilford XP2 super fotorolletje ontwikkelen

[section label=”About” bg_color=”#273647″ padding=”50px” padding__sm=”30px”] [gap] [row] [col span=”8″ span__sm=”12″ span__md=”12″] [ux_banner height=”450px” height__sm=”300px” bg=”227″ bg_color=”rgba(255, 255, 255, 0)”] [/ux_banner] [/col] [/row] [row h_align=”right”] [col span=”6″ span__sm=”12″ span__md=”12″ padding=”8% 8% 5% 8%” padding__sm=”7% 8% 5% 8%” padding__md=”6% 8% 5% 8%” margin=”-290px 0px 0px 0px” margin__md=”-50px 0 0px 0px” bg_color=”rgb(255, 255, 255)”] [ux_text font_size=”1.25″]

Fotorolletje ontwikkelen

[/ux_text]

De Ilford XP2 is een prachtige zwart-witfilm voor kleinbeeldcamera’s. De film is contrastrijk, heeft een hele fijne korrel en is met ISO 400 breed inzetbaar. Dit rolletje heeft 24 of 36 opname’s.

Op basis van kleurenfilm
De film is gebaseerd op het C41-procédé. Dat betekent dat je de film kunt ontwikkelen als een kleurenfilm. Zo krijg je mooie zwart-witfoto’s met het gemak van kleurenfilm.

[/col] [/row] [/section] [divider]

Een wolf in schaapskleren lijkt me de beste benaming voor deze film. Toen ik hem voor het eerst voor ogen kreeg, dacht ik huh, een zwart-wit film die in een kleuren centrale ontwikkeld moet worden.
Wij doen veel prints en als we dan zwart-wit prints op een kleuren printer moeten printen dan lijkt er altijd een soort van blauwzweem over heen te hangen. Voor zwart-wit prints gebruiken we hier
dan ook een printer met alleen zwarte en grijze inkt, om deze zweem te voorkomen. Maar ik dwaal af. voordat we een film gaan verkopen en ontwikkelen schieten we eerst zelf een paar rollen vol om te kijken wat de
eigenschappen van de film zijn en hoe we die het beste kunnen ontwikkelen en scannen. Je raadt het al, de eerste rol die ik ontwikkelde en door de scanner haalde, had een flinke blauwzeem.

In al mijn wijsheid zei ik toen, zie je wel zwart wit kan niet in kleur ontwikkeld worden, en heb het hele project aan de kant geschoven. Een paar maanden is mijn interesse toch weer gewekt. Ik kwam op een forum
scans tegen van een Ilford XP2 rolletje en dat zag er toch wel indrukwekkend uit. En ben gaan nadenken over wat ik nou precies fout gedaan had. Het ontwikkelen was het niet want de negatieven zagen er goed uit.
Toen heb ik de film niets als zwart-wit film gescand maar als kleurenfilm. Bijkomend voordeel is dat je dan ook de Digital ICE functie kan gebruiken om stofjes en krassen weg te werken.

Het resultaat was boven verwachting. De Ilford XP2 is een prachtige zwart-witfilm voor kleinbeeldcamera’s. De film is contrastrijk, heeft een hele fijne korrel en is met ISO 400 breed inzetbaar Na het scannen kwamen er prachtige zwart-wit afbeelding uit. De foto’s die je hieronder ziet staan komen zo uit de scanner en zijn niet nabewerkt in Photoshop.

Doordat er nog maar weinig winkels zijn die zwart-wit film ontwikkelen, is de prijs hiervoor hoger en moet je langer op je foto’s wachten. Ilford heeft hiervoor in deze film een oplossing gevonden. Een zwart-wit film die als een kleuren film ontwikkeld kan worden. Dus goedkoper en snellere doorlooptijden. Te koop in de winkel en via de webshop: https://www.fotobister.nl/…/film-an…/film-analoog-zwart-wit/

Uiteraard kan je dit fotorolletje ook bij ons laten ontwikkelen. Brang hem lans in de winkel en je hebt je digitale bestanden al binnen een uur in je mailbox staan.

 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verzending door het hele land

Via PostNL of DHL

Opsturen of langsbrengen

Breng je film langs in onze winkel of stuur hem op.

Tevredenheidsgarantie

Wij zijn pas tevreden als jij dat bent.

100% veilig betalen

Ideal / Creditcard / Applepay

De waardering van www.fotobister.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 786 reviews.